Bedrijfsopvolging

Voor elke ondernemer komt er een moment waarop hij na moet denken over bedrijfsopvolging. Dat kan zijn een bedrijfsopvolging binnen de familie (de bekende vader-op-zoon bedrijfsopvolging), maar natuurlijk ook een bedrijfsopvolging aan derden (bijvoorbeeld door een management buy in of management buy out). Iedere bedrijfsopvolging kent zijn eigen fiscale problematiek en vergt een aanpak op maat. Van belang is in ieder geval dat tijdig wordt voorgesorteerd en dat de onderneming tijdig verkoop klaar wordt gemaakt. Hierbij moet u rekening houden met een periode van circa vijf jaar.

Voor de bedrijfsopvolging binnen de familie kennen we diverse fiscale faciliteiten, zoals de bedrijfsopvolgingsfaciliteit in de inkomsten-, schenk- en erfbelasting. Ook voor een bedrijfsopvolging aan derden zijn diverse fiscale mogelijkheden voor handen die een bedrijfsopvolging zo soepel en voordelig mogelijk kunnen laten verlopen.

B&M heeft ervaring met alle vormen van bedrijfsopvolging en werkt daarbij samen met diverse partijen, zoals advocaten, notarissen, accountants, bedrijfsvaluators, enz. Wij kunnen u behulpzaam zijn bij de begeleiding van het uiteindelijke traject van de bedrijfsoverdracht, maar ook in de periode van verkoopklaar maken. Denk daarbij aan de juiste ondernemingsvorm en de juiste fiscale structuur.

Direct contact

Bel, e-mail of vul dit formulier voor direct contact of scherpe offerte
Privacy statement | Algemene voorwaarden | WWFT | Website laten maken door Dotsimpel